Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Joulukalenteri

 

Kalvovärit

 

Taikataikina
 

Luumurahka
 

Pakettikortit
 

Korttinauha
 

 

Joulukuusenkoristeet taikataikinasta

Tee lasten kanssa suloiset ja helpot joulukuusenkoristeet taikataikinasta. Kuvioita voi käyttää myös vaikkapa joulupaketeissa tai joulukorttien koristeina.

Tarvikkeet

Vaihe I - koristeiden muotoilu ja kuivatus
Suolaa, vehnäjauhoja, ruokaöljyä, leivinpaperia, piparkakkumuotteja
Vaihe II - maalaaminen ja lakkaaminen
Vesiliukoisia peittäviä askartelumaaleja (esim. akryylimaaleja), pensseleitä, vesiastia, askartelulakkaa
Viimeistely III - ripustinlenkit
Ohutta paperinarua tai muuta ripustuslenkiksi sopivaa lankaa

Koristeiden muotoilu ja kuivatus

Pienetkin lapset osaavat leipoa taikataikinastaLeivo taikataikina oman ohjeesi mukaan tai sekoittamalla

- noin 2 osaa suolaa
- 2 osaa vehnäjauhoja ja
- 1 osa vettä

niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, mutta jämäkkää. Sekaan voit lorauttaa hieman ruokaöljyä taipuisuuden lisäämiseksi. Lisää suolaa ja jauhoja, jos taikina ei tunnu tarpeeksi jäykältä.

Piparimuoteilla taikinaa on helppo leikataTaputtele tai kauli taikinasta reilun puolen sentin paksuinen levy. Jauhota piparkakkumuotti kevyesti ja leikkaa taikinasta kuvioita.

Voit tehdä kuviot suoraan leivinpaperilla peitetylle pellille tai nostella ne pöydältä varovasti pellille. Jos teet kuusenkoristeita, tee esim. kiinalaisella syömäpuikolla lopuksi koristeisiin reiät ripustusnarua varten. Tee reiästä kyllin iso, se pienenee taikinan kuivuessa uunissa.

Laita työt esim. 150-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi, katkaise sitten lämpö ja anna töiden jäähtyä uunissa. Nosta ne lopuksi pöydälle, käännä alapuolet ylös ja anna kuivua yön yli.

Maalaaminen ja lakkaaminen

Maalaminenkin on lasten mieleenKun työt ovat kuivuneet, ne voi maalata peittävillä askarteluväreillä. Maalaa ensin kuvioiden toinen puoli, anna maalin kuivua hyvin ja maalaa vasta sitten toinen puoli. Anna töiden taas kuivua yön yli ja lakkaa ne lopuksi askartelulakalla puoli kerrallaan.

 

Viimeistely

ValmiitJos käytät taikataikinakoristeita joulukuusessa tai pakettien päällä, kiinnitä niihin lopuksi ripustuslenkki. Tarkoitukseen soppi hyvin esim. paperinaru, niini, silkkinauha, paksu puuvillalanka tai vastaava.


 

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy