Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Joulukalenteri

 

Kalvovärit

 

Taikataikina
 

Luumurahka
 

Pakettikortit
 

Korttinauha
 

 

Joulukoristeita kalvoväreillä

Lapset voivat osallistua Kalvoväreillä on mukavaa ja helppoa askarrella kauniita joulukoristeita, -kortteja tai koristella lasipurkit, joissa voi antaa joululahjaksi esimerkiksi itsetehtyä sinappia tai silliä.

Kalvovärikuvat tehdään piirtoheitinkalvolle, josta ne voidaan kuivuttuaan siirtää lähes mihin tahansa sileään pintaan (lasi, kaakelit, metalli). Kuumeneviin pintoihin kalvokuvia ei saa kiinnittää. Kuvat voi irrottaa ja kiinnittää uudelleen lukemattomia kertoja. Jos ne tuntuvat tarttuvan pitkän käytön jälkeen huonosti, taustaa voi kostuttaa kevyesti esim. paperilla.

Lapsetkin osallistuvat mielellään kalvoväriaskarteluun. Lasten omia piirroksia voi käyttää hyvin kalvokuvien malleina ja lapsi voi itse osallistua vaikkapa täyttövärien levittämiseen. Vaatteet kannattaa suojata hyvin, kaikki kalvovärit eivät irtoa tekstiileistä pesussa.

 

Tontut ikkunassaHuvitutista löydät neljä erilaista tonttukuvaa kalvoväriaskartelumalliksi. Valitse haluamasi piirros (tai sivu, jolla kaikki neljä hahmoa ovat samassa), klikkaa linkkikuvaa alla ja tulosta avautuvalla sivulla oleva kuva (selaimen File / Tiedosto -valikon Print / Tulosta -komennolla). Yksittäiset tontut ovat kooltaan noin 9*13 cm kokoisia ja neljän tontun arkki on tavallisen A4-paperin kokoinen. HUOM! Lopullinen tulostuskoko saattaa poiketa näistä arvoista koneesta ja tulostimesta riippuen.

 

Kuvia ei saa ilman lupaa toimittaa eteenpäin tai julkaista muualla.

Tonttutyttö

Tonttupoika 1

Tonttumuori

Tyttötonttu Poikatonttu Tonttumuori

Tonttupoika 2

Kaikki tontut A4-paperilla

Poikatonttu Tontut

Tarvikkeet

Lapsen piirtämästä mallista tehty kuvioKalvovärejä: muutamia täytevärejä + yhtä rajausväriä (Kalvovärejä myyvät ainakin Siinooperi ja Tiimari, sekä monet muut askarteluliikkeet ja kirjakaupat.)
Tavallisia piirtoheitinkalvoja (ei kopiokäyttöön tarkoitettuja)

Itse piirrettyjä tai jostain saatuja mallikuvia

Valmistelut

Piirrä tai hanki itsellesi haluamasilaiset mallikuvat. Jos piirrät omat kuvasi, tee niistä riittävän selkeät ja yksikertaiset, kovin pieniä yksityiskohtia on kalvoväreillä hankala toteuttaa

Rajaus

RajausväriAseta kalvo mallikuvan päälle ja jäljennä mallin reunat rajausvärillä. Käytä runsaasti väriä - kuivuessaan se kutistuu ja kuvien irrottaminen onnistuu vain, jos reuna on ehjä. Tarkasta, ettei reunukseen jää pieniäkään katkeamia. Jätä reunaviiva kuivumaan pariksi tunniksi.

 

Väritys

TäyttöväriKun rajausväri on kuivunut, on aika täyttää kuvion sisäosa. Tähänkin kannattaa käyttää riittävästi väriä, jotta kuviosta tulee tukeva eikä se repeä irroitettaessa. Tarkasta lopuksi, että väri ulottuu joka kohdasta rajausväriin asti.

Jätä työ kuivumaan taas muutamaksi tunniksi.

Viimeistely

ViimeistelyPohjavärin kuivuttua, voit viimeistellä työt; koristella kuviot, lisätä toisen värisiä yksityiskohtia, piirtää hahmoille kasvot jne. Tarkasta myös, ettei täyttöväri ole kuivuessaan vetäytynyt irti rajausväristä. Voit korjata mahdolliset raot uudella värikerroksella.

Jätä kuviot nyt kuivumaan noin vuorokaudeksi. Tarkasta vielä kerran rajauksen ja täytevärin reunat. Jos ne ovat ehjät, voit irroittaa kuvat varovasti ja siirtää ne esim. ikkunaan, peiliin tai kylpyhuoneen kaakeleihin.

 


 

 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy