Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Hoitopöydät

VauvanhoitoHoitopöytä ei ole välttämättömyys, mutta on useimmiten käytännöllinen hankinta. Oikean korkuinen hoitotaso säästää hoitajan selkää ja hoitopöytään useimmiten yhdistyvää laatikosto tai kaappi on tarpeen vauvan vaatteiden ja tarvikkeiden säilytykseen. Pelkästään hoitopöydiksi suunniteltujen pöytien lisäksi useiden huonekalusarjojen lipastoihin on myytävänä päälle kiinnitettäviä hoitotasoja. Eräs vaihtoehto varsinaiselle hoitopöytäkaapille tai -lipastolle on ammeen ja hoitopöydän yhdistelmä. Näissä kylvetyskin sujuu aikuisen selkää säästäen, mutta pienehkön kokonsa takia pöydät ovat melko lyhytikäisiä, eikä niissä ole säilytystilaa.

Saatavilla on myös tilaa säästäviä seinään kiinnitettäviä hoitotasoja (esim. Briolta ja Ikeasta), jotka voi kätevästi taittaa ylös, kun tasoa ei tarvita. Tällainen ratkaisu sopii pieneenkin tilaan, joskin on varmasti aina hieman kiinteää pöytää turvattomampi vaihtoehto.

HoitopyötäHoitopöytiä löytyy niin lastentarvikeliikkeistä kuin huonekalukaupoistakin. Oman sisustusmaun, rahatilanteen, hoitopaikan tilavuuden ja säilytystilatarpeen mukaan kannattaa punnita erilaisia vaihtoehtoja. Myös käytettyjä hoitopöytiä näkee usein myytävän puoli-ilmaiseksi lehtien osto- ja myyntipalstoilla, kauppojen ilmoitustauluilla jne. Tuttavilta ja sukulaisiltakin kannattaa käytettyjä pöytiä kysellä.

Hoitopöydän tärkeimmät ominaisuudet ovat tukevuus (ja turvallisuus), riittävä koko (jotta vauva todella mahtuisi siihen tarpeeksi monen kuukauden ajan), käyttäjälle sopiva korkeus (pitkä ihminen tarvitsee korkeamman pöydän kuin lyhyt) ja säilytystilan käytännöllisyys. Turvallisuutta lisäävät korkeat laidat, mutta hyvinkään reunustetulle pöydälle ei vauvaa saa jättää hetkeksikään yksin. Useissa hoitopöydissä säilytyshyllyt tai laatikot ovat epäkäytännöllisen syviä ja hankalakäyttöisiä - kannattaa muistaa, että vauvan vaatteet ja tavarat ovat kovin pieniä, niitä on vaikea löytää suuren laatikon takimmaisesta nurkasta. Toisaalta vaippat vievät paljon tilaa ja nekin on hyvä sijoittaa hoitopöydän läheisyyteen.

Hoitopöytää kannattaa ostospäätöstä tehdessä testata. Pöydän vieressä seisten voi arvioida, voiko pöydällä hoitaa vauvaa kumartelematta. Laatikoiden toimivuus ja helppokäyttöisyys kertovat pöydän laadusta. (Muista, että vauvaa hoitaessasi joudut usein haparoimaan tavaroita laatikoista yhdellä kädellä, joten laatikoiden avaamisen pitäisi onnistua niinkin.)

Tuotearvosteluja:
Elfa
Narvik-hoitopöytä
Visdalen-hoitopöytä

Lähetä oma arvostelusi!


TUOTEARVIOITA:
Ammejalat


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy