Etusivulle Huvituttivapaa Huvituttiarki Huvitutti yhdistää Huvitutti esittäytyy

Raskaus

Synnytys
   

Ristiäiset
   

Vauvaharrastukset
   

Vauvan tavarat
 

Vakuutukset
Vaipat
Vaatteet
Tarvikkeet
Vaunut ja kantovälineet
Turvaistuimet

Tuotearviot


Perhe-elämää
   

Parhaat linkit
 

 

 

 

Kuomurattaat

VaunuissaKuomurattaat ovat vaunujen ja rattaiden välimuoto. Kuomurattaissa on kiinteä istuinosa (tosin työntösuunta saattaa olla vaihdettavissa) ja säädettävä kuomu. Kuomurattaiden ovat usein matalammat kuin vaunut ja muutenkin ne ovat kevyemmät ja taittuvat paremmin kokoon. Kuomurattaita on useita merkkejä ja malleja aina kookkaista vaunumaisista rattaista siroihin kevytkuomurattaisiin. Mallien varustelu vaihtelee, toisissa rattaissa esim. työntösuuntaa voi vaihtaa, urheilumalleissa on käsijarrut jne.

KuomurattaatKuomurattaiden etu matkarattaisiin verrattuna on tukeva runko ja kunnolliset pyörät. Kuomurattaiden pyörät ovat pienemmät kuin isoissa vaunuissa, mutta kookkaammat tai ainakin jämäkämmät kuin matkarattaissa.

Kunnollisissa kuomurattaissa selkänoja säätyy täyteen makuuasentoon. Rattaisiin voi lisävarusteena ostaa sopivan kantokopan, jolloin ne käyvät ketteristä yhdistelmävaunuista pienelläkin vauvalla. Useimpiin malleihin kuuluu vakiovarusteena tuulenpitävä jalkapeite.

Talvella kevyimmät kuomurattaat häviävät perinteisille vaunuille avoimuutensa takia. Runkokaan ei yleensä ole aivan yhtä tukeva kuin varsinaisissa yhdistelmävaunuissa. Jämäkämmät kuomurattaat ovat kuitenkin käyttökelpoiset myös talviaikaan ja varsinkin isomman lapsen kanssa.

Kuomurattaiden vahvin puoli on pitkä käyttöikä: kevät-, kesä- ja syysvauvat voivat matkustaa kuomurattaissa vastasyntyneestä aina siihen asti, kun eivät rattaita enää tarvitse - ainakin jos rattaat kestävät monen vuoden kulutuksen. Tukevimmat kuomurattaat, joihin hankintaan erillinen kantokoppa, käyvät myös talvivauvan ensimmäisiksi menopeleiksi.

 

Kuomurattaita saa myös kaksosille suunniteltuina malleina.

Vanhempien tuotearvioita:

Kuomurattaat
Emma
Emmaljunga
Coronette

Emmaljunga EC1
Emmaljunga
minior edge

Teutonia Y2K

Kaksosille
Brio Twinette
Ora Duoletto


TUOTEARVIOT

Yhdistelmät
Basson Baby
Brio Alumina
Brio Kombi
Happy Baby
Hartan Skater
Ora Carletto


 

Puuttuuko jokin sivu? Löysitkö rikkinäisen kuvan tai toimimattoman linkin?
Laita viestiä Huvituttiin!

 
hosted by Euronic Oy